Ziua filmului Namaste cinema - Om Shanti Om - Doi oameni, acelaşi destin

Om Shanti Om - Doi oameni, acelaşi destin

Duminică, 22 iunie 2014, Om Shanti Om - Doi oameni, acelaşi destin a avut o proiecţie în sala Eforie a Cinematecii Romane.
Se marchează, astfel, lansarea evenimentelor lunare de o zi, dedicate filmului indian.
Va aşteptăm cu drag să cunoaşteţi minunata echipă care a readus la viaţă filmele indiene pe piaţa din Romania.

Preţul unui bilet este de 10 lei şi se achiziţionează de la casa de bilete a Cinematecii Române - sala Eforie (str. Eforie nr. 2, Bucureşti, tel 021 313 04 83)

Om Shanti Om - Doi oameni, acelaşi destin
Gen: Dramă, Comedie, Romantic, Acţiune
Rating: AP-12
An apariţie: 2007
Durata: 162 min
Regie: Farah Khan
Actori: Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Arjun Rampal

Om Shanti Om e un omagiu tandru şi flamboaiant adus cinematografiei indiene din glorioşii ani '70, o dublă poveste de dragoste in oglindă, cu megastarul SRK în plina formă, o debutantă senzaţională, numere muzicale şi coregrafii delirante, plus final neaşteptat. Este nu doar cel mai scump, ci şi cel mai de succes film bollywoodian din toate timpurile.
O dramă a unei iubiri dintre un figurant de cinema pe nume Om Prakash Makhija, care visează că va ajunge un mare star de cinema şi o va cuceri pe frumoasa actriţă de mare succes, Shanti Priya. Om reuşeşte să o cucereasca pe Santhi, dar se pare că aceasta ascunde un secret. El află că aceasta este căsătorită cu producatorul de film Mukesh Mehra, care se pare că nu o iubeşte pe frumoasa actriţă, însa Om nu ştie că acesta vrea să o ucidă. Astfel, incendiind studioul unde Shanti trebuia să filmeze urmatorul film, Mukesh reuşeşte să o omoare pe Shanti.
Însă ce nu stie Mukesh este faptul că Om, care venise să se întalneasca cu Shanti, a vazut tot ce s-a întamplat. Încercând să o salveze pe Shanti, Om intră în studioul cuprins de flăcări; nereuşind să o salveze pe aceasta, Om iese din studio şi, alergând să ceară ajutor, este lovit de o maşină în care se afla actorul Rajesh Kapoor şi soţia sa însărcinată. În urma acestui accident, Om moare şi se reîncarneaza în copilul lui Rajesh; astfel, Om Prakash Makhija devenind Om Kapoor cel mai mare actor al Indiei (daca îti doresti ceva din tot sufletul, universul va face tot ce este posibil ca să te ajute să obţii acel lucru). Următorul film în care Om joacă rolul principal va fi filmat într-un studio care este ars in întregime şi unde, în urmă cu 30 de ani, s-a întamplat o tragedie.